Чим корисні волоські горіхи?

Чим корисні волоські горіхи?

У кого немає алергії на горіхи, не можуть відмовити собі в задоволенні скуштувати ці чудові дари природи. Крім того, що горіхи є прекрасним продуктом для перекусу за роботою або під час перегляду улюбленого серіалу (і корисним того ж, на відміну від печива і чіпсів), вони служать інгредієнтом для безлічі різних салатів та випічки і є чудовим джерелом протеїнів і мінералів. Пропонуємо дізнатися про горіхах докладніше.

1. Всі ми знаємо волоські горіхи, але не в курсі, що вони нахабно обманюють нас. Своє походження вони ведуть зовсім не з Греції. Їх батьківщина - Азія, але в Росії вони прийшли разом з грецькими купцями, таким чином отримавши своє ім'я. У волоських горіхах міститься стільки ж білка, що вегетаріанці використовують їх в якості гідної заміни м'яса. До того ж, цей білок перетравлюється краще, ніж міститься в бобових. Волоські горіхи чинять легку заспокійливу дію, а якщо їх вживати з медом, допоможуть нормалізувати тиск і позбутися від головного болю. Відомо і їх властивість посилювати чоловічі інтимні здібності. На Кавказі горіхове дерево здавна шанується як святе.

2. Фундук по суті своїй являє лісовий горіх, перетворився під впливом людини. Лісовий горіх був відомий ще в часи стародавніх греків і римлян, шанувався як священне рослина. Його використовували для лікування багатьох недуг. В якості амулета він служив захистом від неприємних пригод і потойбічних сутностей. Йому приписували властивості знаходити зариті скарби. Фундук багатий на вітаміни А і Е, корисні для роботи центральної нервової системи і благотворно впливають на головний мозок. У горіхах і без того дуже мало жирів, але фундук серед них вирізняється найнижчим вмістом цих речовин.

3. Горіхи кешью присутні в багатьох рецептах азіатських та індійських страв. Всього двадцять горіхів кешью дадуть вам денну дозу заліза, необхідного для нормального функціонування людського організму. Ці горіхи позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи і можуть бути прекрасним вибором для тих, хто звик за роботою або розвагою гризти що-небудь.

4. Незважаючи на те, що мигдаль вважається горіхом, насправді це кісточка. Про нього говориться в Біблії, а в Стародавньому Єгипті їсти мигдаль було дозволено тільки фараонам і їх близькому колі. Мигдаль відрізняється високим вмістом фосфору. Також в ньому міститься чимало заліза і калію, що робить його надзвичайно корисним для серцево-судинної системи.

5. Арахіс містить у великій кількості антиоксиданти, поліпшують зір, склад крові, пам'ять, цікаво, що з арахісу роблять клей, пластмасу, а арахісове масло - улюблене блюдо підводників.

6. Макадамія - дуже дорогий горіх, оскільки його важко збирати, але використовують його не тільки для їжі, але і в косметичній промисловості. В Австралії макадамія довгий час була валютою в торгівлі з племенами.

7. Бразильський горіх вважається самим смачним, невелику кількість горіхів в день заповнить нестачу селену, без якого організм починає передчасно старіти.

8. Про фісташки в своїй кухонної книзі писав в 1 столітті н. е .. гурман Алиций, також про них є згадки в Біблії. Особливість їх у тому, що фісташки - самі низькокалорійні горіхи, варто взяти на замітку, котрі худнуть.