Калорійність петрушки - мінус калорії

Калорійність петрушки - мінус калорії

У петрушки є одна дивна властивість. Якщо ви будете харчуватися тільки однієї петрушкою, то не виживете. Справа в тому, що калорійність петрушки менше, ніж ви витратите калорій на її перетравлення.

Іншими словами, вживаючи одну петрушку, ви заморите себе голодом. Але от якщо використовувати петрушку в комплексі, вона стане чудовим еліксиром.

Корисні властивості

Наприклад, за вмістом аскорбінової кислоти петрушці немає рівних. Її в чотири рази більше, ніж у лимоні. За кількістю картина, варто відразу за морквою.

Не варто забувати, що для чоловіків вона також дуже хороша. Спробуйте з'їдати в деньє невеликий пучок петрушки і ваші дами самі почнуть приносити вам букети і з цієї прекрасної трави.

Застосування

Петрушка застосовується не тільки в їжу. Це ще й прекрасний косметичний засіб. Через дешевизну цього продукту, люди часто нехтують її властивостями, а даремно. Почніть мазати соком петрушки місце навколо очей, і ви просто ахните від результату.

Не полінуйтеся і після чищення зубів пастою, добре почистіть зуби екстрактом петрушки з невеликою кількістю солі. Відбілюючі ефект перевершить всі очікування

Суміш бурякового соку і соку петрушки істотно знімає менструальні спазми. У деяких випадках спостерігалося повне позбавлення від менструальних болів.

Кількість соку повинно бути не більше столової ложки за прийом.

Відмінним засобом від укусів комах також є сік петрушки. При наривах і укусах бджіл, прикладіть примочку з соком і протягом дня настане поліпшення.

Чудово сік петрушки справляється з синцями та забоями. Треба просто час від часу мазати постраждале місце соком. Особливо це добре для дітей, так як на медичні препарати може бути алергія.

Щоденний прийом невеликої кількості соку петрушки, нормалізує вміст цукру в крові і знімає головний біль при перепадах атмосферного тиску.

Насіння петрушки якщо їх пожувати чудово допомагають позбутися від запаху тютюну, алкоголю і часнику.

Зберігання

Петрушка залишається корисною, тільки при двох способах зберігання. Заморожування і сушіння.

Сушити петрушку краще в тіні, так вона краще збереже свої цілющі якості. А ось заморозити її можна просто пучками в поліетиленових пакетах або пропустити через м'ясорубку і скачати порційні кульки. Такі кульки, буде дуже зручно використовувати взимку, як для приготування їжі, так і в лікувально-косметичних цілях.