Результат вже через місяць, а здоров'я - протягом усього життя!

Результат вже через місяць, а здоров'я - протягом усього життя!

Соняшник - досить поширена рослина. Олія та насіння соняшнику містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів. Але особливу цінність він має у вигляді пророслих паростків. У такому вигляді це справжня комора вітамінів (С, Е, В), мікроелементів (фосфор, селен, магній, йод, калій, фтор), ненасичених жирних кислот (олеїнова, лінолева, пальмітинова), клітковини, білків, вуглеводів і, звичайно ж, жирного олії.

З таким послужним списком пророслі насіння соняшнику просто зобов'язані бути присутніми в раціоні харчування. Дуже важливо пророщувати їх правильно, а от їх можна їсти з будь-яким овочевим салатом. Таке додавання до раціону здатне регулювати холестерин, поліпшити роботу ШКТ, зміцнити нервову систему та імунітет, поліпшити зір, позитивно вплинути на мозкову активність і пам'ять.

Збережіть цей рецепт.

5 столових ложок сирих, підсушених насіння соняшнику, засипаємо в неглибоку ємність і заливаємо чистою джерельною водою, щоб насіння були повністю покриті. Закриваємо кришкою і ставимо в темне місце на добу. Потім зливаємо воду, промиваємо і вже без води залишаємо в закритому вигляді ще на добу. За цей час насіння прокльовується. Висаджуємо їх в контейнер з землею, регулярно поливаємо в помірній кількості протягом 5 днів. Цього часу досить, щоб з'явилися зелені паростки. Їх і потрібно використовувати в салат, зрізавши під корінь.

Цей рецепт з розрахунку на добу. Землю можна міняти двічі на рік. Краще відразу висіяти 2-х денне кількість насіння, а в цей час у вас вже буде нова порція для посадки.

Завдяки такому безперервного процесу, через місяць ви відчуєте результат.

Важливо: проросле насіння - це натуральний джерело глютену. Якщо у вас є алергія на глютен, то ця методика не для вас. Ще цю добавку можна використовувати при виразці. І вже якщо ви хочете отримати всю користь, заправляєте салат рослинною олією.Будьте здорові!