Чому чай іноді краще не пити?

Чому чай іноді краще не пити?

Багато хто з нас люблять частенько випити трохи чаю. Деякі затяті його фанати життя не уявляють без цього напою. Однак існує ряд науково обгрунтованих причин не пити чай.

З самого дитинства нам говорили, що міцний гарячий чай дуже корисний при підвищеній температурі. Тим не менше дане судження далеко від дійсності. Британці довели, що чай швидше має зворотний ефект. Він підвищує температуру тіла ще більше. Крім цього, чай має сечогінну дії. А це вже в свою чергу робить будь-які жарознижуючі засоби малоефективними.

не Можна пити дуже гарячий чай

, оскільки це може викликати хворобливі зміни горла і навіть шлунка. Якщо бути точним, то температура чаю не повинна перевищувати 56 градусів Цельсія.

Так само не потрібно вживати чай перед сном.

Він наводить головний мозок і нервову систему в збуджений стан. Це не сприяє швидкому засипанню. Іноді високий вміст в чаї теїну і кофеїну може бути причиною безсоння. Або навіть головного болю.

При багаторазовому заварюванні чаю в настій будуть потрапляти шкідливі складові.

Так що після 3-4 заварок у чаї нічого корисного явно не залишається. Через годину після заварювання чай починають з'являтися бактерії. Старий чай стає сприятливим середовищем для розмноження цих бактерій. Через добу в чаї майже не залишається вітамінів і корисних речовин. А кількість шкідливих мікроорганізмів зашкалює.

Крім цього, з часом в завареному чаї починають відбуватися процеси окислення. В результаті в настої з'являються небажані речовини. Про це може свідчити, що утворилася на поверхні старого чаю плівка. Особливо це відноситься до чорного чаю. Відбувається активне окислення ароматичних складових, фенолу, ефірних масел, ліпоїдів. Тому чорний чай потрібно заварювати не більше одного разу. І випивати протягом 15 хв.

Ліки так само не можна запивати чаєм.

Безліч ліків погано засвоюється і дає осад через присутніх в чаї дубильних речовин. Дубильні речовини, що містяться в чайному листі, розщеплюючись, утворюють танін. Від нього багато ліків дають осад і погано засвоюються. Крім цього в деяких ліках міститься кофеїн. Подвоювати дозу кофеїну шляхом запивання чаєм або кавою не рекомендується.

Запивати ліки слід водою кімнатної температури. Потрібно прагнути взагалі не пити ніякі хімічні ліки. Тільки трави і різні рецепти народної медицини.

Несумісні алкоголь і чай.

В таких випадках страждають нирки. Теофілін прискорює виробництво сечі. Це дозволяє альдегиду потрапляти в нирки до розщеплення. Так що забудьте про ідею змішування чаю і спиртного.

Не рекомендується пити чай після їжі.

Справа в тому, що в чаї є танін, який може приводити до порушення засвоєння заліза. Чай краще пити не раніше, ніж через 20-30 хвилин після прийому їжі. Справа в тому, що чай містить в складі таніни. Це те дубильні речовини,. Вони вступають в реакцію із залізом і іншими мінералами з вашої їжі (кальцій, магній, цинк). А також істотно знижують здатність організму поглинати ці мінерали.

Будь-яке питво під час їжі або відразу після їжі шкідливо. Це призводить до значного зниження концентрації шлункового соку. А це в свою чергу уповільнює процес травлення. У зв'язку з цим намагайтеся пити чай принаймні за 30 хвилин до або через 30 хвилин після їжі.

Краще не пити чай з молоком.

Вченими вже давно встановлено, що молочні продукти сприяють вимиванню кальцію. Присутній в молоці білок казеїн на 80% блокує дію містяться в чаї антиоксиданти. Причому знежирене молоко діє набагато агресивніше звичайного.