П'ять секретів авокадо: краще 1 раз спробувати, ніж 100 разів почути!

П'ять секретів авокадо: краще 1 раз спробувати, ніж 100 разів почути!

Якщо ви досі не включили авокадо в свій раціон, терміново перегляньте своє ставлення до цього поживного, смачного і корисного фрукта.

Його цілющі властивості були відомі ще задовго до нашої ери. Європейці, тільки до XVI століття зуміли оцінити всі достоїнства авокадо, занесли цей плід в Книгу рекордів Гіннеса як самий поживний у світі фрукт.

Висока калорійність (208 ккал на 100 грамів продукту) - не єдина перевага авокадо. Незважаючи на його ситність, плід вважається дієтичним завдяки значній кількості ненасичених жирів і високому вмісту клітковини, добре засвоюються організмом. Додайте до цього рідкісні вітаміни А, В, Κ, F і Е, магній, залізо, калій, і кілька інших необхідних для міцного здоров'я мінеральних речовин. Саме тому авокадо - справжній суперфуд, який обов'язково повинен бути присутнім у раціоні тих, хто намагається харчуватися збалансовано і правильно.

1.

Авокадо - справжня вітамінна бомба!

Як і багато суперпродукти, цей фрукт є справжньою вітамінною бомбою, або, як кажуть дієтологи, «живильним золотою жилою». Крім корисних мононенасичених жирів, авокадо містить величезну кількість поживних речовин. Наприклад, 18 незамінних амінокислот, більше 14 мінералів, фітостерини, поліфеноли, каротиноїди (антиоксиданти), розчинні волокна (клітковина), омега-3-жирні кислоти, вітаміни B-комплексу, С, Е і... І це ще далеко не повний список!

2.

Продовжує здоров'я,

молодість і

красу організму

Всі перераховані вище мікроелементи приносять організму величезну користь. Вони постачають мозок поживними речовинами, що захищають від діабету, раку, захворювань очей, хвороб серця, сечостатевої системи і печінки. Клітковина і корисні жири і регулюють рівень цукру в крові, сприяють схудненню, запобігають запалення.

3. Від авокадо не повніють!

По-перше, авокадо є джерелом мононенасичених жирів (які також в надлишку містяться в оливковій олії), що допомагає зберегти здорове серце. По-друге, фрукт багатий клітковиною, яка очищає кишечник, втамовує відчуття голоду і сприяє схудненню. Дослідження показали, що авокадо — кращий перекус між основними прийомами їжі.

4. Відмінно поєднується з іншими продуктами

Ніжний смак і свіжий аромат цього тропічного плоду відмінно поєднується з величезною кількістю продуктів. Авокадо можна додавати в рибні та м'ясні страви, салати, десерти, робити на його основі соуси, начинки, муси, напої і морозиво.

5. Плоди довго зберігаються, їх можна закупити про запас

Якщо ти не любиш авокадо, значить, ти або його не пробував. Або з'їв недоспевшим. Справжні шанувальники цього фрукта рекомендують купувати його твердим і забезпечити дозрівання вже в домашніх умовах. Для цього помісти один або два плода в коричневий паперовий пакет разом з бананом або яблуком. Всього 2-3 дні, і таке «сусідство» прискорить процес дозрівання. Заміни дозрілі плоди твердими і повтори процедуру!

Косметичний ефект

Авокадо - той самий плід, який дбає не тільки про нашому внутрішньому, але й про зовнішній здоров'я: косметичний ефект від цього фрукта просто разючий.

В косметології активно використовуються маски з авокадо. Ви можете знайти засоби по догляду за шкірою або волоссям в аптеках, а можете приготувати маску самостійно. Для волосся цей фрукт змішують з яйцем і оливковою олією і тримають на волоссі близько півгодини. Для зволоження і живлення шкіри обличчя мякость фрукта змішується з оливковою олією і наноситься на обличчя на 10 хвилин, після чого маска змивається теплою водою.