Шість причин замінити цукор медом

Шість причин замінити цукор медом

Більшості людей на планеті відомі цілющі властивості меду. Цей солодкий та надзвичайно корисний продукт сприяє поліпшенню стану волосся і шкіри, зміцненню імунітету, якнайшвидшому лікуванню від багатьох хвороб, схудненню.

Склад і корисні властивості

Склад натурального меду являє собою унікальний продукт, який використовується як ароматне ласощі. Крім цього мед - джерело здоров'я, довголіття і життєвих сил.

Він складається з понад 100 корисних речовин, які вважаються життєво важливими для людського організму. 80 % становлять вуглеводи - фруктоза, глюкоза,сахароза. Точні пропорції даних речовин відрізняються в залежності від сорту меду.

Вкрай важливим моментом є те, що такі речовини швидко і легко засвоюються нашим організмом, оскільки належать до простих вуглеводів.

Вуглеводи важливі організму для підтримки енергетичних сил нервової, м'язової, імунної систем. Нестача цих речовин спровокує розвиток захворювань і може призвести до зниження розумової і фізичної активності, працездатності людини.

Крім вуглеводів склад включає в себе 15% води, 3-3,5% білкових сполук,

велика кількість різноманітних

мікроелементів і

мінеральних речовин

. Серед них: залізо, кальцій, натрій, мідь, кобальт, калій, марганець, фосфор, магній, цинк, сірка, йод, хлор.

Важливо відзначити, що мед відрізняється вкрай низькою вологістю і високою кислотністю. Це створює абсолютно несприятливу і, можна сказати, навіть «убивчу» середовище для мікроорганізмів і бактерій. Крім цього при переробці нектару бджолами виробляється фермент глюкозооксидаза. Він розщеплює глюкозу до перекису водню, який також захищає продукт від різних грибків і мікроорганізмів. Завдяки унікальній хімічній структурі він може зберігатися вічно, що підтверджують знайдені при розкопках єгипетських гробниць горщики меду, абсолютно не піддається псуванню.

Важко переоцінити цілюще внесок корисних речовин, які входять до бджолиний продукт. Залізо підвищує гемоглобін, кальцій - основний будівельний матеріал кісткової і хрящової тканин. Брак описаних мікроелементів в організмі порушує баланс організму, його нормальну роботу, обмін речовин.

Виходячи з цього з рослинно-жирових продуктів мед

вважається найбагатшим на

мінеральні речовини і

мікроелементи.

Важливо відзначити корисність перебувають у складі ферментів. А саме, діастаза, кислої фосфатази, інвертази, каталази. Ці елементи сприяють прискоренню процесу обміну речовин в організмі. Джерелом ферментів в продукті є пилок рослин, а також сама бджола.

Крім перелічених елементів, до складу продукту бджолиної переробки входять безліч органічних кислот. Таких як лимонна кислота, яблучна, щавлева, молочна, пантотенова кислоти, винна, фолієва.

З допомогою проведених досліджень у складі меду виявлені біогенні стимулятори, які сприяють зміцненню життєвих сил людського організму і життєвого тонусу.

Шість причин замінити цукор медом

1. Мед не призводить до набору ваги;

2. Можна застосовувати при діабеті;

3. Мед заспокоює;

4. Антибактеріальні властивості;

5. Мед допомагає при проблемах з ШЛУНКОВО-кишкового тракту;

6. Для краси шкіри.