Нам не дано передбачити, як макарони на фігурці відгукнуться

Нам не дано передбачити, як макарони на фігурці відгукнуться

Макаронні вироби були оголошені безпечними продуктами і, на думку дієтологів, цілком підходять для людей, які турбуються про свою фігуру. Нові дослідження принесли несподівані результати.

Італійські вчені заявили про те, що улюблені в їх країні макаронні вироби, хоч відносно безпечні для жіночих фігур, але при цьому можуть таїти в собі загрозу для жіночого здоров'я. Що дивно - на чоловіків така небезпека не поширюється і причина цього - гормони.

Такі висновки оприлюднили фахівці

з Міланського онкологічного центру, проаналізували особливості харчування 47 тисяч чоловік, серед яких були представники обох статей. За їх інформацією жінки, які віддають перевагу макаронів і часто вживають їх в їжу, схильні до захворювань серця. А ось для чоловіків макарони абсолютно безпечні.

Крім того, проблеми з серцевим здоров'ям у жінок можуть бути викликані і вживанням інших борошняних продуктів, оскільки вони сприяє підвищенню рівня глюкози в крові.

Причина криється в тому, що саме в жіночому організмі під впливом статевого гормону естрогену активізуються процеси підвищення рівня глюкози, що несе в собі чималу небезпеку.

«Порушення нормального балансу цукру в крові чинять згубний вплив на серце. Занадто часте вживання макаронів небажано для жінок, така звичка загрожує появою серцево-судинних проблем», - заявили міланські вчені.

Вони закликали жінок бути обережними з цими продуктами.

Заява міланських вчених майже повністю суперечить нещодавнім дослідженням фахівців з Торонто. Там у лікарні Сейнт Майкл, після проведення спостережень, вчені заявили про повну безпеку макаронів.

Їх результати показали, що вживання макаронів в складі здорової дієти не тільки не шкодить фігурі, але і сприяє схудненню. Вчені стверджують, що в їхньому експерименті взяли участь майже 2500 осіб, яким було запропоновано споживати близько 3,3 порцій макаронних виробів на тиждень, замінивши ними інші вуглеводи, а також дотримуватися дієти з низьким глікемічним індексом.

Канадські фахівці на відміну від своїх італійських колег заявили, що макарони ставляться до списку продуктів з низьким глікемічним індексом і уповільнюють підвищення рівня цукру в крові, що не можна сказати про інших рафінованих вуглеводів, таких як білий хліб.

«У нас є вагомі докази того, що макаронні вироби не чинять несприятливого впливу на вагу людини, коли вони споживаються, як частина здорової дієти», - заявив автор дослідження Джон Сивенпипер.

останнім часом суперечки серед вчених про користь-шкоду макаронів набирають обертів: одні реабілітують їх, знаходячи все нові і нові підтвердження своїй правоті, інші шукають і знаходять докази того або іншого шкідливого впливу цих продуктів.

Людині далекій від науки, не дивно розгубитися у такому океані суперечить інформації. Тому, дорогі любителі макаронів, все ж дотримуйтесь правил харчування і не зловживайте.