П'ять властивостей звичайного вазеліну, про яких ви, швидше за все, не знали

П'ять властивостей звичайного вазеліну, про яких ви, швидше за все, не знали

Всім знайомий вазелін, як відомо, що вазелін часто використовується в косметології і в індустрії краси. Однак не всі знають, з чого і як він робиться. Справа в тому, що він виходить при обробці нафтопродуктів пором і подальшої фільтрації при високих температурах. А сС хімічної точки зору, це просто очищена суміш напівтвердих вуглеводів.

Може здатися дивним, що похідний продукт з нафти може бути корисний для шкіри і організму в цілому. Але в дійсності вазелін не може завдати ніякої шкоди. Тільки користь!

Трохи історії

Англійський хімік Роберт Чезбро «придумав» вазелін в 1859 р. . Саме тоді починався нафтовий бум. Чезборо, зацікавлений видобуванням корисних копалин, часто відвідував переробні вишки і проводив там свої дослідження. Одного разу він помітив, що на бурів і в клапанах насосів накопичується густа масляниста маса. Робітники розповіли, що цю непривабливу суміш вони використовують для загоєння ран і опіків. Тоді хімік почав експерименти. І в підсумку йому вдалося виділити з нафтового «напівфабрикату» корисні речовини. І своє дітище він назвав нафтовим желе.

У 1870 р. Чезборо почав продавати винайдений продукт. Але популярністю він не користувався. Багато в чому з-за відлякуючого назви.

Тоді Чезбро змінив назву. Ось так і з'явився вазелін. Після отримання в 1878 р. патенту на вазелін як бренд, хімік почав продажу продукту. На даний момент правовласником торгової марки є компанія Unilever, що випускає широкий перелік уходових косметики, яка зовсім складі вазелін.

Багатьом з нас хотілося б мати недорогий і ефективний засіб, який можна використовувати в догляді за собою. І такий засіб — звичайний вазелін.

Завдяки густою і в'язкою консистенцією він відмінно захищає шкіру. Особливо хороший для чутливих областей. Наприклад, губ. Хороший натуральний інгредієнт для виготовлення мазей, використовується і взимку, і влітку. Онтлично захищає від сонця, вітру і холоду.

Жінкам варто зберігати вазелін під рукою і носити з собою в сумочці. Адже він володіє безліччю корисних властивостей, досить дешевий і може замінити безліч дорогих кремів.

Рецепти для шкіри і волосся

1. М'яке очищення.

Змішайте вазелін з натуральними абразивними частинками. Наприклад,з тростинним цукром, морською сіллю, кава. Використовуйте отриманий склад як скраб для тіла та обличчя.

2. Стійкий запах.

Змастіть шкіру вазеліном, перед тим як бризкати парфуми на зап'ясті і шию. Справа в тому, що це засіб вбирає і краще зберігає запах.

3. Відновлення посічених кінчиків.

Нанесіть вазелін на сухі кінчики волосся і витримайте 15-20 хвилин. Засіб добре «запаює» посічені освіти на волоссі. Вже після декількох застосувань стан волосся буде значно краще.

4. Маска для волосся.

Візьміть 1-2 ложки вазеліну в залежності від довжини волосся. Змішайте з декількома краплями ефірного масла. Наприклад, шавлії для блиску, кориці для запаювання стрижня. Потім нанесіть по всій довжині. Змийте через 1-2 години. Для того, щоб легше видалити вазелін, перед миттям промокніть паперовим рушником волосся. Потім прогрійте їх феном.

5. Захист при фарбуванні

. Нанесіть вазелін по лінії росту волосся під час роботи з фарбою або хною. Це захистить шкіру від фарбування.